چه مانیتوری برای بازی تهیه کنیم
نوشته شده توسط : رنجبر

 اگر بخواهیم مشخصات دقیق سیستم کامپیوترتان را سوال کنیم، به احتمال زیاد اطلاعات زیادی برای ارائه به ما فراوان در مورد نوع پردازنده و تعداد هسته‌های پردازنده‌ی مرکزی و فرکانس پردازنده‌ی گرافیکی توضیح خواهید داد. اما اگر در مورد نمایشگری که برای چنین سیستم اعجوبه‌ای فراهم کرده‌اید سوال کنیم هم همین اندازه حرف برای گفتن دارید؟ شمار زیادی از کاربران به نقش مهم نمایشگر دقت نمی‌کنند و اولین چیزی که فروشنده روبروی‌شان قرار می‌دهد را انتخاب می‌کنند. اما باید به این نکته توجه کرد که نمایشگر در واقع ویترین کامپیوتر شما است و باید قادر باشد تصاویر متحرک سریع و پرجزییات را به نمایش بگذارد. هرقدر هم که کامپیوتر قدرتمندی سر هم کرده باشید، درنهایت چشم‌تان باید نتیجه پردازش‌های سنگین گرافیکی را به عینه ببیند. شما به مانیتور نگاه می‌‌کنید، نه به کارت گرافیک Titan X چندین میلیون تومانی‌تان. اما یک مانیتور مخصوص بازی چیست و چه مشخصاتی باعث می‌شود به یک مانیتور، برچسب مناسب برای بازی بزنیم؟ 



‌‌‌   ‌‌‌‌
اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، اندازه‌ی مانیتور استوک است. به نظر ما اندازه‌ی یک مانیتور مخصوص بازی باید در محدوده ۲۴ تا ۳۰ اینچ باشد. انتخاب مانیتوری بزرگ‌تر از این هم، قطع به‌یقین به غنی‌تر شدن تجربه‌ی بازی‌کردن‌تان منجر می‌شود. کارت‌های گرافیکی دوران حاضر، تصاویر خیره‌کننده‌ای را پردازش می‌کنند که دیدن‌شان در مانیتور بزرگ‌تر به لذت‌بردن بیشتر می‌انجامد.

دومین نکته‌، سرعت پاسخ‌گویی مانیتور است. یک بازی‌کننده‌ی خوب باید مانیتور با پنل TN و سرعت پاسخ‌گویی یک میلی‌ثانیه را به مانیتوری با پنل IPS و زاویه‌ی دید گسترده، اما زمان پاسخ‌گویی بالاتر ترجیح دهد؛ زیرا اگر در حین شدت گرفتن اکشن بازی، مانیتورتان نتواند خود را به‌سرعت برای فریم بعدی آماده کند تصویر دچار محوشدگی خفیفی می‌شود و درنهایت شما هستید که ضرر خواهید کرد.
بنابراین دنبال مانیتوری باشید که زمان پاسخ‌گویی (مشکی به سفید) ۶ میلی‌ثانیه و پایین‌تر داشته باشد یا اگر زمان پاسخ‌گویی خاکستری به خاکستری (GTG) را ملاک قرار می‌دهید به دنبال مانیتوری با زمان پاسخ‌گویی ۲ میلی‌ثانیه و پایین‌تر بگردید.

نکته‌ی سوم هم دقت تصویر یا همان رزولوشن (Resolution) است. مانیتورهای مخصوص بازی می‌بایست حداقل دقت ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل داشته‌ باشد. اگر مانیتوری که انتخاب کردید ۱۴۴۰×۲۵۶۰ باشد که دیگر نور علی نور است. البته اگر بعد از تهیه‌ی قطعات بازهم پول قابل‌توجهی ته جیب‌تان باقی ماند، در اولین فرصت سراغ یک مانیتور ۴K بروید.

درنهایت باید به نرخ به‌روزرسانی تصویر مانیتور کارکرده (Refresh Rate) هم توجه داشته باشید. نرخ به‌روزرسانی بالاتر مساوی است با نرخ فریم بیشتر در هر صحنه بدون ازهم‌گسیختگی تصویر (Screen Tearing) نمایش داده‌شده. تصویر ازهم‌گسیخته، اتفاقی است که به دلیل ناهماهنگی نرخ فریم پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) و نرخ به‌روزرسانی تصویر مانیتور به وجود می‌آید. درحالی‌که اکثر مانیتورهای رایج امروزی دارای نرخ به‌روزرسانی تصویر ۶۰ هرتز هستند، مانیتورهای مخصوص بازی پا را از این محدوده فراتر می‌گذارند و نرخ ۱۲۰ هرتز را ارایه می‌دهند. البته راهکار شرکت «ان‌ویدیا» (NVIDIA) و فناوری G-Sync تا حدودی معضل عقب‌ماندن نمایشگرها از پردازنده‌های گرافیکی را حل کرده ‌است. شرکت AMD هم با فناوری FreeSync پا به عرصه‌ی رقابت گذاشته‌است و درنهایت این کاربرها هستند که از این فناوری‌ها به نفع خود استفاده کرده و لذت بیشتری خواهند برد.
یک مانیتور استوک بازی خوب باید از لحاظ درگاه‌های تصویر هم مجموعه‌ی کاملی را ارایه دهد. مانیتور مخصوص بازی امروزی می‌بایست حداقل به درگاه‌های HDMI و DVI مجهز باشد و اگر یک ورودی DisplayPort هم داشته باشد که جنس‌تان جور است. مانیتور مخصوص بازی را باید بتوان هم‌زمان به چند دستگاه مختلف وصل و در زمان لازم بین ورودی‌ها سوییچ کرد. به‌عنوان مثال می‌توانید به یک سینمای خانگی، یک کنسول بازی و خروجی تصویر کامپیوترتان فکر کنید.

ادامه دارد...





:: برچسب‌ها: مانیتور , مونیتور استوک , مانیتور کارکرده ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 5 مرداد 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: